Draga Ivan....jol kisirtam magam,Istennek nagyon halas vagfyok,hogy ilyen embert ismertem meg,mint te,es felnezhetek rad!Sirtam....mert szived-lelked az etelben benne van!Csodalatos ember vagy,nemcsak mestersdzakacs!Koszonom a sorsnak,hogy beledbotlottam,koszonom a sok hasznos tanacsot..es kivanom,hogy meg nbagyon sok evig maradj meg Nekem!!!Udvozlettel,Tisztelettel:Eniko!!!
Beszélgessünk, írj, te mit gondolsz, vagy kérj egy receptet, esetleg tanácsot!
Hala!
Rozsa Eniko | 2015.09.25
habcsok sutes
Anna | 2014.03.22
Kedves Ivan,
valahogy sosem sikerul a habcsok sutesi homersekletet jol eltalalnom. A kemeny hab nem gond, gyonyoru kis "csokokat" gyartok de a sutesnel vagy megbarnul vagy a kozepe teljesen nyers marad sot volt hogy a szelen valami buborek is lett. Hogy csinaljam?
KOszonom!
Anna
Re:habcsok sutes
Kedves Anna! | 2014.03.23
Ami a kis buborékokat illeti nem hiba. Az arányokat illeti: ahány a tojásfehétje,annyiszor 7 deka cukor, és egy csipetnyi só is kell.Ez, egyébként minden édestésztába is kell. A felverést a sóval és a fele cukorral kell kezdeni verni,majd mikor keményedni kezd,akkor kell a másikfele cukorral tovább, keményre verni. A sütőpapírra kiformázott habcsókokat,elő-melegített sütőben, 175fokon kell sütni10 percig,majd a már lekapcsolt sütőben,további 15 percig bennt hagyni száradni.Javaslatom, hogy ízesítés és stabilitás végett, egy kis kókuszreszeléket is használni.
Remélem segítettem és így már sikerülni fog.
Kérek ha nem gond, visszajelzést, köszönöm.
Re:Re:habcsok sutes
Anna | 2014.05.05
Kedves Ivan,
megcsinaltam a fentiek szerint, az ajanlott sutesi ido vegen meg puha volt a csok, visszakapcsoltam 100 fokra es meg kb 20 percet ultek a sutoben mire jok lettek. Ugy latszik ebben a sutoben tobb ido kell nekik, de egyeb minosegi kifogas nem volt, el is fogyott mind egy szalig.
Koszonettel
Anna
Blog
Saller Kati | 2014.02.12
Iván bácsi!
Nagyszerűek a receptjeid, és örülök hogy olyan hétköznapi ételeket is leírsz mint a tejbe rizs a guba a sólet. Ezeket igazán csak megörökölni lehet.
Szeretnélek még nagyon sokáig olyan örömmel olvasni mint amilyen örömmel ezt a blogot vezeted.
Ha unom már hétvégén a pörköltet a rántott húst, a sültet, milyen jó ötletet tudsz mondani nekem sertés combból, körettel.Jöhet egy kicsit különleges recept is.
Köszönöm!
Re:Blog
Drága Katicám! | 2014.02.26
Már ecseteltem az ötletedet a "szerkesztönek", remélem sikerül a kijavítás?
bélszín
Margarita - alias "Kanyóné" | 2014.01.01
Kedves Iván! A blog remek, mind az ötlet, mind a megvalósítás! Nekem lenne néhány szakmai kérdésem a bélszínsütéssel kapcsolatban, ugyanis nem szeretnék egy ünnepi, értékes alapanyagból cipőtalpat készíteni. Steak-et szeretnék sütni a közeljövőben, de mint James Bondnak ("felrázva - nem keverve"), nekem is különleges elvárásaim vannak, éspedig: JÓL ÁTSÜTVE, NEM KISZÁRÍTVA!!! Tehát:
Miből? Szürkemarha, kobe, argentin? Marha, borjú?
Szeletelés - milyen vastag jóbélszínszelet?
Pácolás? Miben, meddig? Sütés előtt a pácot le kell-e törölni a húsról? Mikor sózzuk?
Sütés - miben, hogyan, meddig...
Az evést már nem kérdezem, az menni fog.
Köszönöm a válaszokat előre is, kedvességét e-mailben, egy marinált vargánya recepttel viszonzom!
Remek konyhai örömöket, egészséget kívánok! M.
Re:bélszín
" Margaríta" | 2014.01.02
Köszönöm az érdeklődést. A válaszok a recept oldalon.Remélem segítettem? Bármi kérdés, "Én itt vagyok".
sólet
Verus (Csak Neked Gizi) | 2013.12.27
Drága Iván!
Ez a lap nemcsak Neked karácsonyi ajándék hanem mindenkinek aki olvassa! Remek ötlet és biztosan rajtam kívül is sokaknak kedvence lesz:-)
Én egy receptre vágyom őrült módon: sólet! Millió receptet kipróbáltam (mivel a Kedvesem kedvenc eledele) de mindig hiányzik valami csepp kis dolog, valami amitől olyan igazi lenne. Elárulod a titkot? :-)
Puszi!
Re:sólet
Verácska | 2013.12.28
Köszönöm a kérdést,a választ a receptek oldalon megtalálod.Szerintem nem annyira komplikált mint leírva.Ha van bármi kérdés,én "itt" vagyok.